Dočkáme sa zrážkových hodov?

Vyzerá to tak, že po dlhom čase, v Stupave presnejšie po 11 dňoch (ak sa zrážky vyskytnú dnes v piatok) zaprší. Len pripomeniem, že od začiatku augusta do dnešného dňa napršalo 4,2 mm zrážok.

Prvé prehánky/búrky by sa mohli vyskytnúť už počas piatkového popoludnia až večera, vývoj zrážok môžete sledovať tu: http://pocasiepodlupou.sk/radary

Sobota nebude celá upršaná, zrážky by sa mali vyskytnúť predovšetkým zrána a podvečer/večer. Podrobnú predpoveď na sobotu nájdete tu:http://pocasiepodlupou.sk

Najvýdatnejšie zrážky nás pravdepodobne postihnú v nedeľu a pondelok, či dokonca v utorok?

Netreba stále zabúdať, že ide o zvlnený studený front a nedeľa je ďaleko čo sa počasia týka. Tak predpovedané úhrny zrážok treba brať ešte s rezervou. Ako to vidia jednotlivé modely si môžete pozrieť na obrázku a ešte len ako pikošku doplním model Aladin od SHMU, ktorý dáva na nedeľu pre Stupavu krásnych 137,9 mm.

Front bude nad našim územím prakticky od soboty až do utorka bez pohybu, aspoň tak to vidia dnes predpovedné modely a na západné Slovensko by mohli prinášať vysoké úhrny zrážok. Ak by to vyšlo predpovedným modelom, tak môže nastať veľmi rýchlo opačný problém – sucho veľmi rýchlo vystrieda povodeň.