Nadpriemerné teploty vydržia do konca týždňa

Za studeným frontom začne nad Slovensko síce prúdiť chladnejší vzduch, ale v našich končinách sa to moc neprejaví. Zmena v počasí oproti minulým dňom bude, že konečne uvidíme trocha slnka a rozfúka sa silnejší severozápadný vietor, ktorý nám bude znižovať pocitovú teplotu. V noci sa ochladí na +3/-1°C a cez deň teplota ešte vystúpi na +5/+8°C, najteplejšie sa očakáva v nedeľu.

Teplotne výraznejší studený front prejde cez Slovensko z nedele na pondelok, kedy sa miestami vyskytnú aj slabé zrážky, ale hlavne sa začne ochladzovať. Po okraji tlakovej výše nad severozápadnou Európou sa bude v ďalších dňoch nového týždňa do našej oblasti dostávať od severu studený pôvodom arktický vzduch. Postupne sa oblačnosť pretrhá, ale musíme sa pripraviť na mrazivé noci aj do -5°C a cez deň len okolo bodu mrazu.

A na aké počasie sa môžeme tešiť počas Vianoc?

Z dnešného pohľadu to zatiaľ vyzerá, že po rokoch sa konečne dočkáme skôr mrazivých sviatkov. V noci aj pod -5°C a cez deň len okolo bodu mrazu, miestami dokonca aj celodenný mráz. Bohužiaľ na sneženie to zatiaľ nevyzerá, ale to sa môže ešte v nasledujúcich dňoch zmeniť.