OCHLADENIE BUDE OZAJ RAZANTNÉ

V nadchádzajúcich dňoch sa bude postupne ochladzovať v celej Európe a v nedeľu sa dočkáme aj my. Nad Škandináviou sa už niekoľko dní akumuluje bazén studeného arktického vzduchu, ktorý sa postupne vyleje aj do strednej Európy a prinesie mrazivé počasie nie len v noci, ale aj cez deň.

Piatok neprinesie v počasí veľkú zmenu, naďalej bude teplo. V sobotu pribudnú zrážky, miestami aj výdatnejšie a večer sa bude už postupne ochladzovať. Zo soboty na nedeľu budú pokračovať zrážky, ktoré by mohli začať prechádzať do mrznúceho dažďa až sneženia (k ránu). Počas nedele by malo už len väčšinou snežiť. Výdatnosť zrážok sa dnes ešte veľmi ťažko predpovedá. Postupne sa rozfúka silný severný vietor (pocitová teplota bude veľmi nízka) a najvyššie nedeľné teploty zaznamenáme ráno, počas dňa sa bude už len ochladzovať!

Od pondelka sa oblačnosť bude zmenšovať a mrazivé počasie bude pokračovať aj v ďalších dňoch nového týždňa. Pri vyjasnení a snehovej pokrývke sa nočné teploty môžu prehupnúť aj pod -10°C, počas dňa budú väčšinou pod bodom mrazu.