Veľmi teplé počasie pomaly končí, pridajú sa aj zrážky

V posledných dňoch sme prežívali ozaj veľmi teplé dni, ktoré priniesli aj rekordné teploty. Z nasledujúcich 4 dní bude piatok práve posledný veľmi teplý deň a zároveň nás čaká aj najmenej oblačnosti, ale čo je hlavné bude fúkať veľmi silný juhovýchodný vietor – nárazy vetra môžu dosahovať 60/70 km/h, na hrebeňoch Malých Karpát aj okolo 100 km/h.

V sobotu naše územie ovplyvní zvlnený studený front a v nedeľu pre zmenu prehlbujúca sa tlaková níž nad Jadranskou oblasťou. Vo výdatnosti zrážok sa dnes (štvrtok) jednotlivé predpovedné modely ešte nevedia presne zhodnúť. V pondelok sa po zadnej strane spomínanej tlakovej níže dostane do strednej Európy postupne chladnejší morský vzduch. V pondelok pozor opäť na silnejší, tentoraz severozápadný vietor (60-65 km/h).

A na aké počasie sa môžeme tešiť na Vianočné sviatky?

Ochladí sa, ale studený vzduch v našej oblasti nebude natoľko chladný, aby sa vytvorila snehová perina. Iná situácia bude na severe nášho územia a na horách. Počas sviatkov, by sa mali denné teploty pohybovať od +4°C do +8°C a v nočných hodinách väčšinou poklesnú na +3°C až -1°C (nižšie denné, ale aj nočné teploty budú hlavne počas druhého Vianočného sviatku).

Predpoveď počasia pre celé Záhorie a Bratislavu na piatok 20.12.2019: