Ďalšie ochladenie už zajtra

Dnes nám predpoludním maximálna denná teplota v Stupave vystúpila ešte na +19°C a v Bratislave takmer na +21°C. Krátko pred pravým poludním sa oblačnosť veľmi rýchlo zväčšila a popoludní pri slabých zrážkach sa teplota pohybovala (v Stupave) len okolo +15°C, ale k ďalšiemu poklesu teploty príde už zajtra.

https://pocasiepodlupou.sk/poveternostna-situacia/

Za studeným frontom, ktorý prechádza práve cez naše územie začína prúdiť od severozápadu studený vzduch. Aktuálnu predpoveď počasia na najbližšie hodiny nájdete tu: https://pocasiepodlupou.sk

Predpokladaná maximálna denná teplota vo štvrtok 3.10.2019, zdroj:metetoblue.com

S ďalšími zrážkami musíme počítať počas soboty, kedy sa od západu priblíži tlaková níž, ktorá bude pozostatkom hurikánu Lorenzo. Dnes ráno Lorenzo zoslabol na hurikán 1.kategórie. Zajtra sa presunie nad Britské ostrovy, kde prinesie výdatnejšie zrážky, vysoké vlny a cez víkend sa ako obyčajná tlaková níž dostane až nad Českú republiku.

Poveternostná situácia nad Európou v sobotu 5.10.2019, EX-Lorenzo nad Českom. Kliknutím sa obrázok zväčší. Zdroj: dwd.de

V našej oblasti sa počas soboty prejaví so zväčšenou oblačnosťou a častejšími zrážkami. Úhrny zrážok nebudú príliš vysoké, ale to ešte spresním v ďalších príspevkoch.