Sú pred nami najdaždivejšie po sebe idúce dni v tomto roku

Od juhu sa začínajú približovať prvé zrážky, aktuálnu polohu zrážok môžete sledovať tu: http://pocasiepodlupou.sk/radary/

Zrážky budú súvisieť so zvlneným studeným frontom, ktorý sa bude niekoľko dní vlniť nad našim územím a to v rozsiahlej tlakovej níže siahajúcej od Škandinávie až po centrálne Stredomorie.

https://pocasiepodlupou.sk/poveternostna-situacia/

Občasný dážď, či prehánky by nemali chýbať od dnešného popoludnia až do zajtrajšieho podvečera. Do zajtrajšej 18 hodiny by mohlo spadnúť okolo 10 mm (8/12 mm) zrážok.

Predpokladaný úhrn zrážok do soboty 7.9.2019 18 hod, model GFS

Z dnešného pohľadu to vyzerá, že nedeľa by mohla byť o niečo príjemnejšia a to nie len po teplotnej stránke, ale hlavne čo sa zrážok týka a to najmä popoludní, kedy sa môže ukázať aj slnko. Denné teploty okolo +20°C .

Z nedele na pondelok sa zrážky veľmi rýchlo vrátia, keď sa nad Talianskom začne prehlbovať tlaková níž. Je dosť pravdepodobné, že sa vyskytnú aj výdatnejšie zrážky, mohlo by spadnúť aj viac ako 20 mm. Pondelková maximálna denná teplota bude zároveň aj veľmi nízka, pri častých zrážkach by sa mala pohybovať len okolo +16°C .

Predpokladaný úhrn zrážok do utorka 10.9.2019 0 hod, model GFS

Keďže pôjde o zvlnený studený front a pondelok je v počasí ešte veľmi ďaleko, treba brať predpovedané úhrny zrážok ešte s menšou rezervou. Sledujte aktuálne a vždy čerstvé predpovede počasia tu: http://www.pocasiepodlupou.sk