Prírodný park HoheWand

Dvaja naši fanúšikovia Adrián Verbovský a Adam Minařík sa vo štvrtok vybrali na výlet do neďalekého Rakúska, kde nafotili tieto krásne fotografie, ďakujeme.

Prírodný park sa nachádza len pár kilometrov od Slovenska. Presnejšie 10 km západne od Viedenského Nového Mesta a objavíte iný svet. HoheWand je obrovská krasová plošina nachádzajúca sa vo Viedenských Alpách.

Má dĺžku 8 km, šírku 2,5 km a leží vo výške 1 132 m n.m. 1 000 lezeckých a turistických trás v prírodnom parku HoheWand robí z vápencovej vyvýšeniny magnet pre lezcov, turistov, rodiny a paraglajderov. Fantastické výhľady sú aj z 18 metrov vysokej vyhliadkovej veže. Uvidíte z nej dokonca Neziderské jazero, Schneeberg a úpätia Álp.

Pred 250 miliónmi rokov sa tu v období triasu nachádzalo more a len asi pred 50 miliónmi sa sformoval reliéf do približne dnešnej podoby.

Vápencový masív nie je zrejme taký deravý ako krasové planiny na Gemeri, ale aj tu sa nachádzajú asi 4 jaskyne. Na severozápadnej strane sa nachádza rozhľadňa s výhľadom na Semerring, Schneeberg, DürreWand, Wienerwald, Neusiedlersee a nížiny Panónie.