20-tka v Stupave nakoniec nepadla

Dnešná maximálna denná teplota sa v Stupave nakoniec zastavila na hodnote +19,1°C. Takže dosiahnutiu prvej tohtoročnej 20-tky chýbalo len 0,9 stupňa. Ako som už spomínal včera, rekord v najskoršej 20-tky v Stupave sme mali 14.marca 2011.

Pre zaujímavosť spomeniem, že najneskorší nástup prvej +20°C bol 2.mája 1997 a priemerný dátum (1987-2018) v Stupave je až okolo 2.apríla. Nakoniec aj pár desatín stupňa chýbalo k prekonaniu rekordu v maximálnej dennej teplote pre dnešný deň.

Dojem z príjemných teplôt nám dnes predpoludním najskôr kazila vysoká oblačnosť a popoludní zasa silný južný vietor. Najsilnejší náraz vetra bol síce len 13,9 m/s (50 km/h), ale jeho priemerná nárazová rýchlosť bola počas popoludnia prakticky v kuse okolo 10 m/s. Vietor nám už po 17 hodiny začal postupne mierne slabnúť a  južný smer sa zmenil na západný až severozápadný. Víkendovú predpoveď počasia nájdete tu:

Dnešná poveternostná situácia nad Európou ako aj rekordy za včerajší deň na Slovensku, v Európe a vo svete nájdete tu: https://pocasiepodlupou.sk/poveternostna-situacia/
Aktualizácia poveternostnej situácie prebieha každý pracovný deň predpoludním.

ŠTVRTOK 7.3.2019 o 9 hodine, kliknutím sa obrázok zväčší