?Nové ešte profesionálnejšie meranie teploty?

Dnes bol v Stupave namontovaný nový radiačný štít, ktorý je často umiestňovaný aj na profesionálnych staniciach SHMU, ale aj v CHMU (český hydrometeorologický ústav).
Kryt je veľmi robustný, má skoro až 30 cm na výšku a váhu 2,5 kg. Pre lepšiu predstavu som urobil porovnanie štandardnej plechovky. ?

?Radiačná kryt slúži na zatienenie snímača teploty a je zložený z 9 postupne sa prekrývajúcich kruhových clôn, vytvárajúcich okolo snímača žalúzie. To umožňuje prúdenie vzduchu medzi clonami a tým aj okolo snímača. Telo clôn a základne je z umelej hmoty, spojovací materiál z nerezového materiálu. Každá zo clôn je zložená z dvoch segmentov, vonkajšie má bielu farbu a vnútorné čiernu farbu. Pre lepšie odtienenie svetelnej resp. tepelnej energie nie je vnútorný povrch hladký, ale je vrúbkovaný. Aktuálnu teplotu v Stupave nájdete tu: www.pocasiestupava.vija.sk

Na záver mi dovoľte poďakovať za perfektnú inštaláciu www.meteocentrum.sk, ktorý sa práve venujú výrobe a inštalácii meteorologických staníc. ?