Veľkonočný týždeň prinesie chladné počasie

Aprílové počasie je typické tým, že sa pomerne rýchlo striedajú teplé dni so studenými a inak tomu nebude ani v nadchádzajúcich dňoch. Po takmer týždni sa do našej oblasti dostane od  severu až severovýchodu studený, pôvodom arktický vzduch a to po okraji mohutnej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou.

Vrátia sa opäť nočné mrazy, nižšie denné teploty, vietor (v pondelok, utorok), ktorý bude znižovať pocitovú teplotu a koncom týždňa sa môžu dokonca vyskytnúť aj snehové zrážky. Dobrou správou je, že sa v úvode pracovného týždňa ukáže viac slnečných lúčov. Pozor počas utorka až štvrtka na nočný mráz, ktorý by mohol poškodiť už rozkvitnuté stromy!

Od stredy začne pribúdať oblačnosti, ktorá bude súvisieť s teplý front spojený s tlakovou nížou nad Ukrajinou. Pridajú sa aj zrážky, ktoré budú hlavne spočiatku snehové, alebo zmiešané, neskôr už len dažďové. Pravdepodobne počas piatka sa začne nepatrne otepovať. Počas budúceho (Veľkonočného) víkendu by sa mali teploty šplhať nad +10°C, ale vyzerá to tak, že oblačnosti bude dosť a aj častejšie by sa mali vyskytovať zrážky.