Postupne sa bude ochladzovať

V aktuálnom týždni prežívame ozaj búrlivé počasie. Silný vietor, časté prehánky aj vo forme dažďa, či dažďa so snehom. V stredu krátko pred polnocou sme na Záhorí dokonca dočkali aj búrky. V Stupave sme zaznamenali, tak najskoršiu búrku za posledných 9 rokov. Doposiaľ prvé miesto držal rok 2020, kedy sa búrka vyskytla 11.februára.

Ďalšie zrážky a to miestami aj výdatnejšie prídu v piatok a to keď bude od severozápadu postupovať teplý front. V piatok spočiatku môže aj snežiť, či sa vyskytne dážď so snehom, ale zrážky sa počas predpoludnia už zmenia na dážď a rozfúka sa silný vietor. Nárazy vetra počas piatku môžu dosiahnuť aj viac ako 65 km/h.

V sobotu sa za studeným frontom postupne dostane už chladnejší vzduch a teplota bude hlavne v ďalších dňoch postupne klesať. Ak sa počas nočných hodín oblačnosť zmenší teplota môže klesnúť aj pod -5°C. V nedeľu popoludní a večer je šanca, že sa vyskytne sneženie, ale z dnešného pohľadu je to ešte veľmi neisté, budem to upresňovať v ďalších príspevkoch.