Od piatku nás čaká zmena počasia

Posledné dva dni nám prinášajú na november veľmi príjemné teploty a slnečné počasie. Bohužiaľ ako sa budeme blížiť k víkendu počasie sa opäť pokazí. Už v piatok naše územie začne ovplyvňovať zvlnený studený front. Dážď sa očakáva hlavne počas piatkového popoludnia, kedy zrážky môžu byť aj výdatnejšie. V našej oblasti by mohlo napršať od 10 do 20 mm zrážok.

V sobotu sa v našej oblasti už veľa zrážok nečaká, ale obloha zostane skôr zatiahnutá a miestami sa ešte môžu vyskytnúť prehánky. Nedeľa by mala byť krajšia, ak sa hmla, či nízka oblačnosť neudrží po väčšinu dňa. V úvode týždňa by mala pokračovať postupne ustálene počasie s častými hmlami, či nízkou oblačnosťou, ale počas dňa je šanca, že sa oblačnosť pretrhá až na polojasno.

A aké nás čakajú teploty?

Na teploty aké sme mali počas stredy môžeme už len spomínať, v Stupave sa stihlo otepliť takmer na +20°C (+19,6°C). Pokles teploty cítime už dnes (vo štvrtok), v piatok pri zrážkach to bude len niečo cez +10°C a podobné teploty pretrvajú aj  počas víkendu. V úvode týždňa budú maximá závislé od toho či sa vytvorí hmla (okolo +8°C), alebo pri slnečnom počasí aj do +15°C.

Vypočujte si, čo môžeme očakávať od počasia v nasledujúcich dňoch:

Rádio Melody, 3.11.2022