Záver októbra prinesie aj neobvyklé vysoké teploty

Pred nami je teplotne nadpriemerný týždeň, maximálne denné teploty budú po niektoré dni opäť dosahovať, vo štvrtok dokonca presahovať aj +20°C. Dojem z príjemného jesenného počasia môže prekaziť len hmla, či nízka oblačnosť, ktorá sa miestami udrží aj počas celého dňa. Najväčšia šanca, že sa hmla, či nízka oblačnosť udrží po celý deň je v pondelok a stredu.

Zrážky sa počas budúceho týždňa v našej oblasti predpokladajú len v pondelok neskôr večer a noci z pondelka na utorok. Výnimočné mrholenie sa môže vyskytnúť pri hmle či nízkej oblačnosti.

 Ani počas nasledujúceho víkendu nepríde k výraznej zmene počasia. Od východu bude zasahovať do našej oblasti tlaková výš, súčasne k nám bude prúdiť od juhozápadu teplý vzduch. Naďalej menej oblačnosti, len miestami hmla či nízka oblačnosť. Pri malej oblačnosti sa bude naďalej teplota šplhať až ku +20°C.

Aj nedeľné predpoludnie bolo na mnohých miestach hmlisté a to hlavne v Podunajskej nížine a východne od Malých Karpát. Popoludní je šanca, že sa hmla, či nízka oblačnosť bude rozpadávať: