Do utorka bude veľmi teplo, následne ochladenie

Po prechodnom zhoršení počasia, ktoré prišlo v piatok a sobotu sa dnes počasie opäť výrazne zlepšilo. Od dnes až do utorka sa môžeme tešiť na návrat BABIEHO LETA. Čakajú nás na polovicu októbra veľmi príjemné denné teploty a na oblohe nás čaká aj veľa slnečných dní, len zrána to môže na niektorých miestach prekaziť hmla, či nízka oblačnosť.

V stredu naše územie zasiahne studený front, ktorý prinesie prechodne viac oblačnosti. V našej oblasti sa zdá, že do našej oblasti zrážky neprinesie, skôr len na sever Slovenska. Čo je podstatné bude sa pomaly ochladzovať. Ochladenie pocítime hlavne vo štvrtok a v piatok. Pokles teploty pocítime aj v nočných hodinách a to hlavne vo štvrtok ráno, kedy sa môžu vyskytnúť aj časté prízemné mrazy, či ojedinele dokonca aj mráz v štandardnej dvojmetrovej výške. V piatok sa pravdepodobne rozfúka už silenejší juhovýchodný vietor a tak by už nemal v nočných hodinách hroziť mráz.

Počas nasledujúceho víkendu sa pravdepodobne vyskytnú aj prehánky a po teplotnej stránke pravdepodobne nepríde k veľkej zmene oproti koncu pracovného týždňa.