Konečne aj zaprší

Ustálené, slnečné a hlavne suché počasie si dá na pár dní pauzu. Dnes (vo štvrtok) popoludní od západu postúpi studený front, ktorý prinesie prehánky, občasný dážď a dokonca nám môže po dlhšom čase zahrmieť. Aktuálne (o 12:30 hod) sa v Stupave teplota blíži ešte k +28°C: https://pocasiepodlupou.sk/live/

V piatok sa za frontom mierne ochladí a to na +24/+26°C a to všetko pri spočiatku malej oblačnosti, ale postupne sa zamračí a neskôr večer a hlavne v noci na sobotu musíme počítať s dažďom, miestami dokonca aj výdatnejším. Cez víkend sa v našej oblasti bude prehlbovať tlaková níž, ktorá sa neskôr presunie nad západnú Ukrajinu a po jej zadnej strane bude prúdiť chladný a vlhký vzduch.

Sobota bude spočiatku zamračená s dažďom a to hlavne v noci a predpoludním. Popoludní sa oblačnosť postupne pretrhá. V nedeľu musíme miestami počítať s prehánkami, výnimočne aj búrka a ďalší pokles teploty, maximálna teplota sa bude pohybovať okolo +20°C.

V pondelok menej oblačnosti a denná teplota okolo +23°C, v ďalších dňoch nového týždňa sa bude postupne otepľovať až k letným hodnotám okolo +25°C.