Horúčavy sa len prechodne zmiernia

Prvá výraznejšia vlna horúčav, ktorá zasiahla Európu, ale aj Slovenskom práve v dnes a zajtra bude vrcholiť. V stredu sa teplota v Stupave zastavila na hodnote rovných +35°C, podobné teploty nás čakajú aj dnes, v piatok vďaka blízkosti už studeného front budú na krajnom západe teploty o niečo nižšie, ale na takom juhu a východe Slovenska môže v piatok teplota atakovať až +38/+39°C.

V našej oblasti sa bude piatková maximálna denná teplota pohybovať okolo +30/+33°C a vo večerných hodinách je šanca, že sa vyskytne aj prehánka/búrka. Osvieženie do našej oblasti prinesie už v piatok neskôr popoludní aj silnejší západný vietor, ktorý pretrvá aj počas noci na sobotu. Zároveň sobotná noc bude veľmi „príjemná“ teploty poklesnú aj k +15°C.

Víkend bude slnečný, len miestami v sobotu počas dňa polooblačný a zrážky sa neočakávajú. V sobotu sa oteplí do +27°C v nedeľu až do +31°C. V pondelok bude zasa o niečo teplejšie aj okolo +33°C, ale miestami hrozia aj prehánky. Podobné počasie aké nás čaká v pondelok pretrvá aj v prvej polovici nového týždňa. K výraznejšiemu ochladeniu príde pravdepodobne od štvrtka budúceho týždňa, ale to je v počasí ešte veľmi ďaleko.