V pondelok pozor na silný vietor!

Hneď úvod týždňa bude na Slovensku v znamení nepriaznivého počasia. Naše územie ovplyvní teplotne výrazný studený front, ktorý sa prejaví hlavne silný vetrom. V našej oblasti môže v priebehu pondelka fúkať až do 70 km/h, V Bratislave a na Podunajskej nížine ojedinele aj viac (do 100 km/h). Ešte silnejší vietor sa očakáva vo vysokohorských polohách, kde môžu nárazy vetra dosiahnuť až silu orkánu s nárazmi okolo 120 km/h!

V utorok za studeným frontom k nám bude v chladnom severnom prúdení od západu zasahovať tlaková výš, ktorej stred sa presunie z Francúzska nad Rakúsko. Takže sa môžeme tešiť opäť na slnečné lúče, len v stredu sa miestami môže tvoriť častejšie hmla, či nízka oblačnosť.

Vo štvrtok nás zasiahne ďalší studený front, za ktorý sa do strednej Európy dostane studený, pôvodom arktický vzduch. Zrážky sa postupne zmenia na sneh a ochladí sa. Studený vzduch pretrvá pravdepodobne aj počas nasledujúceho víkendu, kedy by sa mali maximálne denné teploty pohybovať len okolo, alebo aj slabo bod bodom mrazu.