V stredu sa oproti utorku ochladí aj o viac ako 10°C

Príjemné takmer letné počasie sa dnešným dňom skončí. V posledných dňoch sme prežívali ozaj nadpriemerne vysoké teploty. Zmena počasia príde už počas najbližšej noci (z utorka na stredu), kedy od západu postúpi nad Slovensko zvlnený studený front.

Front prinesie veľa oblačnosti, miestami aj prehánky, či občasný dážď, ale hlavne citeľné ochladenie. Oproti dnešku (utorku) sa v našej oblasti ochladí aj o viac ako 10°C (viď úvodný obrázok). Pravdepodobne najvyššie denné teploty zaznamenáme v stredu počas nočných hodín (okolo +16°C). Popoludní, by sa mala denná teplota pohybovať už len okolo +13/+15°C. Podrobnú predpoveď počasia na stredu si môžete pozrieť tu: https://pocasiepodlupou.sk/

Front sa v našej oblasti zdrží aj počas štvrtka

V našej oblasti sa bude rozpadávať zvlnený studený front spojený s prehlbujúcou sa tlakovou nížou so stredom nad Talianskom.

Najviac zrážok sa pravdepodobne vyskytne zo stredy na štvrtok a počas štvrtkového predpoludnia, kedy by mohlo spadnúť aj viac ako 10 mm zrážok, ale v tomto sa aktuálne nezhodujú všetky predpovedné modely. V čom sa však zhodujú je, že štvrtok bude veľmi chladný a maximálne denné teploty sa vyšplhajú len na +11/+13°C. K zlepšeniu počasia príde počas piatka a víkendu, ale pribudnú ranné hmly, či nízka oblačnosť a maximálne denné teploty vystúpia len do +16°C.