Mariánske leto sa pomaly, ale isto končí

Pred nami sú ešte 2 dni veľmi teplého počasia. V stredu a vo štvrtok síce pribudne oblačnosť, ale maximálne denné teploty sa v stredu a vo štvrtok môžu vyšplhať na +27°C až +29°C.

Mariánske resp. neskoré leto nám zo štvrtka na piatok ukončí studený front, ktorý by mohol po viac ako dvoch týždňoch priniesť aj nejakú vlahu, ojedinele sa môže vyskytnúť aj búrka. Zrážky sa budú vyskytovať hlavne v noci zo štvrtka na piatok, prípadne ešte v piatok predpoludním, popoludní sa oblačnosť začne pretrhávať. Ochladí sa, piatková maximálna denná teplota sa bude pohybovať len okolo +22°C.

Cez víkend ďalší pokles teploty

Počas víkendových dní bude medzi tlakovou nížou nad Ukrajinou a výbežkom vyššieho tlaku nad strednou Európou bude k nám od severozápadu pokračovať prílev chladnejšieho vzduchu. Čaká nás polooblačno až oblačno a zrážky len veľmi výnimočne. Maximálna denné teplota sa bude pohybovať len do +20°C. K ďalšiemu poklesu teploty príde v úvode nového týždňa a len pre porovnanie spomeniem, že vo štvrtok vo výške cca 1500 m n.m. bude kladná odchýlka od normálu o 8°C až 10°C, do pondelka sa dostaneme do záporu o cca 6°C až 8°C:

Ako môžete vidieť s letnými teplotami nad +25°C sa pravdepodobne vo štvrtok 16.septembra rozlúčime a či na tento rok nadobro uvidíme až o pár dní, či týždňov. Užime si teda posledné  dni mariánskeho leta.