Deficit zrážok v Stupave narástol už na 130 mm

Neskôr večer a  počas noci z nedele na pondelok konečne spadli nejaké tie milimetra dažďa. V Stupave za posledných 24 hodín napršalo 7,8 mm, zrážky sa vyskytli po 14 dňoch. Podľa SHMU o niečo výdatnejšie zrážky boli napríklad  na stanici Devín – Lom, kde spadlo 10,6 mm, alebo aj na takej Bratislavskej Kolibe 12,7 mm.

Deficit zrážok od začiatku roka v Stupave narástol už k 130 mm

Po výdatných zrážkach, ktoré sme zaznamenali počas mája (v Stupave spadlo až 94,2 mm), prišiel rekordne suchý jún. Len pred dvoma rokmi sme v Stupave prepisovali najsuchší jún (9,3 mm) od začiatku merania. Tohtoročný jún bol nakoniec ešte suchší a za celý mesiac spadlo len 6,8 mm. Deficit zrážok od začiatku roka 2021 do dnešného dňa (12.júla) sa tak blíži už k 130 mm. Pre lepšiu predstavu: to je ako keby cca 130 litrov vody chýbalo na každý jeden meter štvorcový. Podľa grafu môžeme vidieť, že prakticky celý rok 2021 nám chýbajú zrážky a nezachránil nás ani už spomínaný daždivý máj.

UTOROK bude MIMORIADNE TEPLÝ

V utorok pri slnečnom počasí sa musíme pripraviť opäť na tropické teploty, dokonca je veľká pravdepodobnosť, že dosiahneme aj supertropické teploty (okolo +35°C). Podrobnú predpoveď počasia na utorok nájdete tu:http://pocasiepodlupou.sk/