Ochladenie vystrieda v novom týždni oteplenie

Avizované ochladenie ešte poriadne ani neprišlo a už je vo výhľade ďalšie oteplenie. Poďme, ale po poriadku. Dnes (Štedrý deň) postupuje od severozápadu studený front, ktorý prináša zrážky a postupné ochladenie. LIVE údaje zo Stupavy nájdete tu:http://pocasiepodlupou.sk/live/

1.sviatok Vianočný prinesie na oblohe ešte oblačné počasie a miestami sa vyskytnú prehánky, ktoré môžu byť aj vo forme dažďa so snehom, snehu, či dokonca krúpok.

Štefan (2.sviatok Vianočný) prinesie viac slnečných lúčov, ale pravdepodobne najviac slnka si užije počas nedele, kedy sa musíme pripraviť aj na mrazivé ráno. Teploty môžu klesnúť na -4/-6°C a počas dňa sa oteplí len slabo nad bod mrazu a k tomu sa popoludní rozfúka silnejší juhovýchodný vietor. Vietor bude súvisieť so zmenou počasia, ktorá nás čaká v pondelok. Pribudne viac oblačnosti a k večeru sa môžu vyskytnúť aj zrážky, oteplí sa. Počas celého pondelka musíme počítať so silným južným až juhovýchodným vetrom, nárazy vetra môžu dosiahnuť aj 70 km/h. Pravdepodobne k postupnému ochladeniu príde následne v strede budúceho týždňa.