STUDENÝ FRONT SA BLÍŽI

Po slnečných a teplých dňoch sa musíme pripraviť na zmenu počasia. Darmo, jeseň sa nám chystá ukázať už svoju chladnejšiu tvár.

Ochladenie bude postupné, zajtra sa ochladí o 4°C až 6°C (+19/+21°C), od stredy príde k ďalšiemu poklesu teploty o 2°C až 4°C (+16/+18°C). Výraznejšie sa ochladí aj počas nočných hodín a to najmä v druhej polovici týždňa, kedy sa zmenší oblačnosť a utíši vietor. Vo štvrtok/piatok je veľká pravdepodobnosť prízemného mrazu aj v našich končinách.

Predpokladaná teplota v Európe – PONDELOK 16.9.2019 o 15 hod, kliknutím sa obrázok zväčší. Zdroj: meteo.fi https://pocasiepodlupou.sk/poveternostna-situacia/
Predpokladaná teplota v Európe – STREDA 18.9.2019 o 15 hod, kliknutím sa obrázok zväčší. Zdroj: meteo.fi https://pocasiepodlupou.sk/poveternostna-situacia/

Na záver pridám aj dobrú správu. Po zadnej strane tlakovej výše nad Balkánom, začne nad naše územie počas víkendu prúdiť teplý vzduch. Na oblohe bude naďalej veľa slnka, len miestami môžu pribudnúť ranné hmly, ale postupne sa oteplí nie len v noci, ale aj počas dňa a to nad +20°C.

Aktuálnu predpoveď počasia na utorok nájdete tu:http://www.pocasiepodlupou.sk