❄Snežiť začne najskôr na Záhorí a vo vyššie položených častiach Bratislavy❄

Hneď v úvode chcem upozorniť, že sa nemusíme obávať žiadnej snehovej kalamity. Aj keď na bratislavských cestách človek nikdy nevie J. Skôr pôjde o pripomenutie ako vyzerajú snehové vločky s následnými mrazmi v ďalších dňoch.

Studený vzduch sa dnes v neskorých večerných hodinách začne prejavovať najskôr na Záhorí a postupne sa rozleje ďalej nad juhozápadné Slovensko. Prvé snehové vločky sa tak môžu na Záhorí ukázať už pred polnocou.

V priebehu noci by mali zrážky prejsť do sneženia a teplota poklesne k nule. Výdatnosť zrážok bude skôr slabšia, ale je tu šanca, že sa do rána zabelie. Aktuálne zábery z webkamery v Stupave nájdete  tu: www.pocasiestupava.vija.sk/wxcam.php

SHMU dokonca vydal pre Bratislavu výstrahu 1.stupňa pred snežením: http://www.shmu.sk/dynamic/meteo/vystrahy/v2/vystrahy_popup.php?region=BA&page=987&idw=1543232405

Predpoveď počasia na najbližšie hodiny:

Dnes večer naďalej zamračené s občasným dažďom, pred polnocou sa do dažďa môžu na Záhorí a vyššie položených častiach Bratislavy motať už prvé snehové vločky. Počas noci zamračené a postupne sa dážď zmení na sneženie. Do rána sa ochladí na +1°C až 0°C.

Slabé sneženie bude pokračovať ešte aj predpoludním, ale postupne od severu bude ustávať, denná teplota sa bude motať okolo +1°C/+2°C a k tomu silnejší severozápadný až severný vietor.