? Predpoveď počasia na DNI ZELÁ 2018?

Pre Stupavu ide o jeden z najdôležitejších víkendov v roku a už niekoľko dní dostávam otázku, na aké počasie sa môžeme tešiť?

Jednotlivé predpovedné modely sa už dlhšiu dobu zhodujú, že v piatok a v sobotu sa môžeme tešiť na skôr slnečnú oblohu s veľmi príjemnými dennými teplota. V piatok okolo +19°C, v sobotu až okolo +22°C. V sobotu sa rozfúka silnejší JV vietor.

Komplikovanejšia predpoveď počasia je na nedeľu. Dva najznámejšie meteorologické modely sa rozchádzajú vo vývoji počasia práve na nedeľu. Podľa modelu GFS, by nás mal ovplyvňovať studený front s tlakovou nížou nad severným Nemeckom (oblačnejšie počasie miestami zrážky a nižšie teploty, okolo +14°C). Model ECMWF predpokladá, že tlaková níž by mala byť niekde nad Francúzskom a do našej oblasti by sa dostával ešte teplý vzduch od juhu. Ale na oblohe sa predpokladá viac oblačnosti ako počas soboty, ale maximálne denné teploty by sa ešte mohli šplhať slabo nad +20. Predpoveď budem spresňovať sledujte nás naďalej: www.facebook.com/pocasievstupave, alebo www.pocasiepodlupou.sk