Dnešný deň je v Stupave rekordne chladný

Za posledných 33 rokov ide v Stupave o najchladnejší 13.október. Maximálna denná teplota vystúpila len na +7,1°C, pôvodný rekord mal hodnotu +7,5°C z roku 2002. Pre zaujímavosť spomeniem, že na pravé poludnie sa teplota v Stupave pohybovala len okolo +6°C:

Slovensko tak dnes patrilo medzi najchladnejšie oblasti v rámci celej Európy, teda okrem Škandinávie, kde teploty boli ešte o niečo nižšie, viď úvodný obrázok.

Zrážky pretrvajú ešte aj v stredu

Od rána do utorkového poludnia v Stupave napršalo ďalších 12 mm a ďalšie zrážky sú na ceste:http://pocasiepodlupou.sk/radary/

Dažďa sa nezbavíme ani počas najbližšej noci, či dokonca stredy, aj keď výdatnosť zrážok bude postupne klesať. K úplnému utíšeniu zrážok, by mohlo prísť prechodne v stredu podvečer až večer. V utorok popoludní a večer sa môžu prechodne aj na vrcholkoch Malých Karpát vyskytnúť zmiešané zrážky (dažďa so snehom). Podrobnú predpoveď počasia na stredu si môžete pozrieť tu:http://pocasiepodlupou.sk

Ďalšie zrážky sa čakajú vo štvrtok večer a v noci na piatok, počasie sa následne ustáli pravdepodobne až v sobotu popoludní a počas nedele.