Nový týždeň prinesie výraznú zmenu v počasí

Dnes (v sobotu) sme si užívali úplne jasnú oblohu s tropickými teplotami. V Stupave sa maximálna teplota vyšplhala na +30,5°C. V nedeľu sa už musíme pripraviť na prvú oblačnosť, ale teploty budú o nejaký ten stupienok ešte vyššie ako dnes. Podrobnú predpoveď na nedeľu si môžete pozrieť tu:http://pocasiepodlupou.sk/

Prvé prehánky môžu prísť už v nedeľu neskoro večer, zrážky budú súvisieť so zvlnený studeným frontom, ktorý sa bude nad našim územím v pondelok a utorok vlniť. Predpovedné modely v našej oblasti dokonca predpovedajú aj výdatnejšie zrážky. Front sa nakoniec v stredu nad našim územím rozpadne a od západu sa rozšíri výbežok vyššieho tlaku.

PONDELOK

Zamračené a postupne prehánky, dážď, len spočiatku ojedinele búrky. Zrážky miestami aj výdatné. Oproti víkendu sa výrazne ochladí. Denná teplota vystúpi len +20/+22°C.

UTOROK

Naďalej oblačno až zamračené a hlavne ešte v noci dážď, miestami aj výdatný. Popoludní sa miestami oblačnosť pretrhá. Pri silnejšom severozápadnom vetre sa denná teplota bude pohybovať od +19°C do +22°C.

Od stredy sa počasie postupne umúdri a teploty začnú stúpať na letné, koncom týždňa opäť až na tropické hodnoty.

Autor úvodnej fotografie je Matej Patka. Príchod búrky do Devína 28.7.2020.