Cez víkend sa ohrejeme, aby sa v novom týždni vrátili nočné mrazy

Od dnešného dňa (štvrtka) sa začalo otepľovať a príjemné jarné teploty budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Od piatku až do nedele budú maximálne denné teploty dosahovať väčšinou +13°C až +17°C. Na oblohe sa očakáva väčšinou jasno až oblačno (hlavne v nedeľu). Slabé zrážky sa miestami očakávajú až v nedeľu popoludní/večer a potom v pondelok.

Výrazná zmena v počasí sa očakáva v pondelok, kedy za studený frontom príde k poklesu teploty o viac ako 10°C. Miestami sa vyskytnú aj prehánky, ktoré postupne môžu prechádzať do dažďa som snehom, či snehu. Veľa zrážok sa neočakáva. Studený vzduch sa v našich končinách zdrží minimálne do stredy a hlavne opäť musí počítať aj s nočnými mrazmi.

Na záver chcem pripomenúť, že v nedeľu o 2 hodine si posúvame hodiny na 3 hodinu a začína nám platiť letný čas.

Hodina Zeme

V sobotu 28. marca 2020 o 20.30 miestneho času si svet opäť pripomenie Hodinu Zeme. Dominanty miest sa vtedy zvyknú zahaliť do tmy a ľudia upriamia pozornosť na to, čo môžu urobiť pre záchranu planéty. Tento raz to však bude iné. Nemusíme vidieť zhasínanie svetových pamiatok a neuvidíme tisícky ľudí na námestiach, ktorí to sledujú. Hodina Zeme sa presunie na sociálne siete.