Krajný západ +4°C, naopak krajný východ takmer +18°C

Na západne Slovensko zatiekol studený vzduch z Česka a to skôr ako sa predpokladalo včera. Preto sa tu predpoludním teploty pri oblačnosti zníženej dohľadnosti a mrholení pohybovali len okolo +4/+5°C. Na ostatnom území, kde sa lokálne aj oblačnosť pretrhala teplota vystúpila na +16°C, ale na krajnom východe vo veľmi teplom vzduchu sa teplota šplhá až k +18°C.

Záhorie: Prvé snehové vločky už dnes večer? V Malých Karpatoch je väčšia šanca

Krátko pred pravým poludním sa na krajnom juhozápade Slovenska rozpršalo a zrážky by mali pokračovať až do večerných hodín. Zrážky by mali byť aj intenzívnejšie, na niektorých miestach môže spadnúť do večera aj viac ako 20 mm. Večer/v prvej polovici noci budú zrážky postupne ustávať. V Malých Karpatoch večer nie sú vylúčené aj prvé snehové vločky tejto sezóny. Dokonca model ALDANI od SHMU dal šedé stĺpčeky (snehové zrážky) vo večerných hodinách aj v Stupave. Uvidíme večer ako to nakoniec dopadne.

Stupava – model Aladin, zdroj: shmu.sk

V noci a vo štvrtok ráno miestami pozor na POĽADOVICU!

Po výdatných zrážkach sa v priebehu noci oblačnosť postupne pretrhá a v chladnejšom vzduchu bude teplota postupne klesať k bodu, ale aj slabo pod bod mrazu. Na cestách a chodníkoch sa tak môže miestami tvoriť POĽADOVICA!

Predpoveď pre južné Záhorie -textová predpoveď počasia tu: http://www.pocasiepodlupou.sk

Od piatku sa začne výraznejšie otepľovať a cez víkend sa môžu denné teploty vyšplhať aj k +15°C.

Úvodný obrázok je zo shmu.sk/INCA.