?❄⚡Dnešné divoké počasie?❄⚡

Aj Vás skoro dnes odfúklo? V Stupave sme zaznamenali najsilnejší náraz vetra od 11.decembra 2017 (22,1 m/s, 79,6 km/h). Dnešný náraz vetra bol krátko po 11:30 hod a mal hodnotu 20,8 m/s (74,9 km/h). Teplota sa po väčšinu dňa pohybovala okolo +5°C, ale vďaka silnému vetru sa pocitová teplota blížila k -2 °C . Vyskytli sa aj prehánky, ktoré postupne boli aj snehové. Predpoludním sa dokonca v okolí Vysokej pri Morave objavila aj dúha, ktorú nám zaslal Radoslav Radon Novoveský.


Radoslav Radon Novoveský

A aby nám nebolo málo, v blízkosti našich západných hraníc sa v nočných hodinách (okolo 2 – 2:30 hod) vyskytla aj blesková aktivita.

www.lightningmaps.org
http://radar.bourky.cz/

?Premenlivé a veterné počasie aj počas utorka?

Najskôr budeme v chladnom a vlhkom vzduchu, ale počas dňa postúpi do našej oblasti teplý front. V noci premenlivá oblačnosť a miestami snehové prehánky. Do rána sa ochladí na 0°C až -2°C. Cez deň postupne až zamračené a miestami snehové zrážky, ktoré sa popoludní začnú meniť na kvapalné. Maximálna denná teplota vystúpi na +2°C až +4°C (teplejšie najmä večer). Naďalej nám bude fúkať silný severozápadný vietor a to najmä popoludní (nárazy 65 – 75 km/h).

Počasie sa upokojí (menej zrážok, slabší vietor) od stredy, kedy sa denné teploty začnú opäť šplhať nad +5°C. Aktuálne meteo dáta zo Stupavy nájdete tu: www.pocasiestupava.vija.sk

http://pocasiestupava.vija.sk/wxcam.php
http://pocasiestupava.vija.sk/wxcam.php