?Je pred nami premenlivejší charakter počasia ?

Hneď v úvode prezradím, že veľa zrážok sa počas pracovného týždňa nečaká, čo asi nepoteší najmä hubárov. Od pondelka do stredy sa očakáva skôr západne prúdenie, kedy nás ovplyvnia aj jednotlivé fronty. Podľa jednotlivých predpovedných modelov to vyzerá na zrážky najmä z pondelka na utorok, ale miestami aj v stredu.
Vo štvrtok v chladnejšom vzduchu sa začne cez strednú Európu premiestňovať tlaková výš a po jej zadnej strane sa dostaneme do teplejšieho juhozápadného prúdenia.

❓Ako sa Vám páči nová predpoveď počasia na pracovný týždeň ❓

Predpoveď prešla menšou grafickou zmenou. Asi najväčšou novinkou bude textová predpoveď počasia, ktorá určite viac napovie o počasí ako jedna grafická ikona. Ďalšou novinkou bude percentuálna pravdepodobnosť zrážok a prevládajúci smer vetra.
Na záver iba spomeniem, že moje predpovede počasia sú urobené na základe niekoľkých meteorologických modelov, ktoré sa snažím čo najzodpovednejšie vyhodnotiť a neveľkú úlohu zohráva aj poznanie lokality, pre ktorú je predpoveď robená.
Opäť platí, že veľmi rád si prečítam Vaše pripomienky postrehy a písať môžete do komentára, alebo aj do správy, ďakujem. ?