⏰Je rozhodnuté, v roku 2019 sa skončí striedanie času? ⏰

Budeme na Slovensku a v Čechách v inom časovom páse? Je to dosť možné. Európska komisia navrhuje ukončiť povinné striedanie času. Jednotlivé Európske krajiny sa majú sami rozhodnúť, či sa chcú od roku 2019 riadiť letným, alebo zimným časom.

Teraz je na nás, či sa rozhodneme, ktorý čas si na Slovensku ponecháme ako celoročný – letný, alebo ten zimný. Komisia informovala, že sa povinné striedanie času uskutoční poslednýkrát 31. marca 2019. Do konca apríla budú potom členské štáty musieť oznámiť, či si chcú ponechať letný alebo zimný čas. Tie, ktoré sa rozhodnú pre zimný, si naposledy prestavia hodinky 27. októbra, v ostatných krajinách sa už čas nebude meniť.

zdroj: internet
zdroj: internet

Môj názor je, že pre rýchlu dobu, ktorú práve žijeme by najlepšie vyhovoval letný čas. Dlhšie svetlo nie len v lete, ale aj v zime (nestmievalo by sa o 15:45, ale o hodinu neskôr). Malou nevýhodou je dlhšia tma ráno (v zimných mesiacoch), svitať by začalo až o tej 8 hodine.

Dlho diskutovaná téma, či zrušiť striedanie zimného a letného času, je tak konečne uzavretá. Len si teraz treba vybrať, ktorý čas si nakoniec ponecháme – letný, či zimný? ?

Ilustračný obrázok: internet